Var noga med dina tankar

fragetecken-tankarIbland kan man komma på geniala saker och ibland funderar man på hur saker hänger ihop. Idag fick jag en tanke som jag bara inte kan släppa, för den är hur intressant som helst. Lite som hönan och ägget. Nu skall jag dela den med er, jag uppskattar gärna feedback på hur ni ser på det, för jag blir inte klok om jag skall vara ärlig. 

Vad kommer känslor ifrån? Kommer dom från en tanke? Kan man då styra sina känslor med vad man tänker? Det är en av mina övertygelser att vi är och blir vad vi tänker, positiva tankar skapar positiva resultat inget snack om det. MEN skapar känslan tankar eller skapar tankarna känslan? Om man vaknar på morgonen och känner sig lite låg, för det kan man ju göra ibland inte sjutton kommer det från att man tänkte negativa tankar. Å andra sidan Så kan jag sitta och fundera över ett problem och upptäcka en känsla av att jag tappar energi och blir lite låg. 

Ju mer jag funderar på detta, ju mer osäker blir jag på vem som föder vem? tanke föder känsla eller känsla föder tanke, jag lutar dock åt att tanken föder känslan. Varför gör jag det då? Jo för vi är inte alltid medvetna om våra tankar. Vi har hur många tankar som helst som far genom vårt huvud på bara en minut, att man då missar vissa som biter sig fast och skapar låg energi är inte omöjligt.  Vad tror du? 

Man kan ju luta åt att känslan föder tanken också, låt oss säga att någon vi håller kär går och skadar sig allvarligt. Då blir man ju orolig och den känslan kommer ju inte fårn en tanke utan från en händelse. 

Ja jisses det där var något att bita helt klart. 🙂 Jag har en känsla av att detta inlägget är snurrigt och det får jag från en tanke om att jag skulle vara klarare i det jag skriver 🙂 

 

Ta hand om er idag – för kom ihåg, du är bäst !!! 😉

7 svar till “Var noga med dina tankar

 1. Ja, vart börjar det egentligen? I vilket fall som helst är det alltid vettigt att stanna upp och reflektera för att få upp en medvetenhet. Att bara bli medeveten om att vi tänker…. WOW!!! vilket uppvaknande, istället för att bara gå runt som en robot 🙂 eller än heller DUBBELWOW!! Jag känner…
  Hur ofta stannar vi egentligen upp och känner vad vi känner?

 2. The power of now !!! Det är hur svårt som helst i dagens samhälle, men ack så viktigt att hela tiden jobba på att vara vaksam på sina tankar och känslor.

 3. Bra fråga! Jag tror att ”formeln” är; tanken föder känslan som i sin tur föder handling. Kruxet är att om man blir ”lurad” av en negativ tanke så ger den en känsla också och den känslan i sin tur bekräftar, felaktigt, tanken! Kontroll på tankarna, eller medvetenhet om tankarna är starten tror jag!

  En annan spännande fråga är: Har vi skapat medvetandet, eller har medvetandet skapat oss?;-) Hyfsat lätta frågor…..

  Härlig blogg,
  Jeppe

 4. ”skrattar” Ja det är djupa saker detta gillar skarpt din kommentar, speciellt den med medvetandet. Man vrickar ju nästan hjärnan när man börjar fundera på det 🙂

 5. Ping: En känsla av frustration « Blackrope’s Blog

 6. Lite tankar!

  Tankarna får oss att känna en känsla och hur denna känsla ur den tanken får andra tankar i oss. Tex:

  Tanke: Jag borde ge mig själv beröm

  Känslor: Stolt, glad

  Tankar: Nu vill jag fortsätta med att göra det jag vill

  Jag tror att det är tanken som föder känslor och känslan får oss att tänka en ny tanke – handling

  Lite mer att fundera över 🙂

  “Om man tänker en tanke, så är den tanken inte den tanke man tror att man tänker.

  Utan det är den tanke som får en att tro att man tror den tanke man tror att man tänker” He, he
  Lycka till! 🙂
  Kramis

 7. :/ ehh, vänta nu.. du menar.. alltså om… :/ en tanke.. man tror.. hmm.. :/

  Man kan vricka hjärnan för mindre 🙂

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s