Att ge komplimanger

applauseVisst är det härligt när man får en komplimang från någon, och det är extra härligt när man får den lite så där oväntat. Något som har slagit mig in på sista tiden är dock att vi är rätt dåliga på att göra det, tala om för någon annan att dom har gjort något bra. Att uppmuntra varandra är ett fantastiskt sätt att få människor att växa, att orka lite längre, att göra det där lilla extra är inte det värt ett litet bra jobbat? 

Satt och pratade med en kompis i helgen som berättade att han hade en arbetskamrat som han tyckte var så bra på att ta kunder och alltid se till att dom var nöjda. Vad roligt sade jag, har du sagt det till honom? Nu började ett visst ålande framträda hos min vän. han svarade

– Ehh.. njae… det vet han nog

– Hur kan han veta det? 

– Jag tror att jag har sagt det vid något tillfälle eller så har någon annan säkert gjort det.

??? Hallå! Är det svårt att säga till honom att han gör ett bra jobb? Att han hanterar kunderna på ett bra sätt så att dom alltid är nöjda. Gör det något om du säger det igen om du inte ens kommer ihåg att du gjort det? 

– Man vill ju inte att han skall bli kaxig fick jag tillsvar då. 

Detta fick mig att fundera på andra personer i min omgivning, är vi dåliga på att ge komplimanger? Och varför då? För att vi inte vill att någon skall bli kaxig? 

Vid närmare eftertanke så kunde jag inte komma ihåg när jag fick beröm eller en komplimang senast, kan ju vara så att jag aldrig gör något bra i och för sig, eller tillräckligt bra för att berömmas. Jag skall spana på andra denna veckan för att se eller rättare sagt höra om vi är dåliga på att ge varandra komplimanger eller beröm. jag kanske är dålig på det själv? Jag vet inte om jag skall vara ärlig men om så är fallet så måste jag skärpa mig genast. Är det någon som har en annan uppfattning? Låt mig få veta.

Om du känner någon som kämpar på och gör bra ifrån sig oavsett var det är hemma, jobbet på fritiden eller var som helst, Ge dom beröm idag eller senast i morgon.

BlogRankers.com Bloggtoppen.se Toppen - topplista för bloggar Surfguiden – Sveriges bästa surfkatalog

2 svar till “Att ge komplimanger

 1. Hej!
  Tack för kommentaren inne hos mig, den värmde rejält. Du tar upp en viktigt sak, vi är allmänt dåliga på att ge komplimanger. På något sätt känns det som tabu.
  Ibland så kan jag känna att det blir en motsatt effekt hos andra. De vet inte hur de ska ta emot en komplimang. Detta borde man lära sig i början av livet.
  Sen är det så härligt för min del att både ge och ta komplimanger, jag växer som person och det är så skönt att se när en personen som får en komplimang växer och kunna känna glädjen tillsammans med den personen.
  Vi borde prata mer om detta ute i vårat i samhälle.

  Kram

 2. Hej Lena!

  Tack för din kommentar kloka ord 😉 jag måste säga att när man ger komplimanger och man ser hur en medmänniska sträcker på sig och mår bra, det är bättre än att få en komplimang själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s