Resan till framgång – Värderingar

Värderingar… smaka på det lite, vad har du för värderingar? Vad är viktigt för dig i livet om du fick 100 miljoner idag, vad skulle du göra då? Vad skulle du sluta Resan till framgång - Värderingargöra? Det är ett bra sätt att börja fundera på vad man har för värderingar i livet, om man tog bort de elementära sakerna som vi gör varje dag för att sätta mat på bordet, betala hyra, köpa Iphone, ny bil, åka på semester eller vad det nu kan vara, om du kunde göra allt det där i morgon utan att du behövde fundera på om du har råd. Du behöver inte gå till jobbet. Vad är då kvar? Det finns säkert massor med människor som skulle välja att fortsätta jobba men kanske minska ner på tiden för att få tid till annat. Det är det där annat som jag är ute efter.

Jag skulle lika gärna kunna skriva passion istället för värderingar. Vad är det för saker du gör när du känner att tiden står still när den i själva verket visar sig ha flugit iväg (även om den är konstant) du är i flow. Det kan komma jätte lätt för vissa medans andra har svårt att komma på vad dom skulle göra. Det var en kille från Gotland som vann 120 miljoner på lotto för något år sedan, jag vet inte om det är sant men jag läste att han blev djupt deprimerad. Varför? Jo, för helt plötsligt så kunde han ju göra allt han ville vad fanns kvar att kämpa för då?  

Detta med passion var något som plågade mig till och från i många år, vad är din passion? Vad vill du göra? Vad är ditt kall? Jag läste böcker som lovade dyrt och heligt att om jag bara läste den här boken så skulle jag hitta mitt rätta jag, för varje bok jag läste så växte min frustration. Det var inte så att jag satt i sjön på något vis, jag hade bra jobb där jag för det mesta trivdes. Det var bara det att jag kände att jag inte levde i harmoni med mig själv. Det var något som saknades, många gånger gick jag och tänkte att livet måste vara mer än det här? Jobba 50 timmar i veckan, hinna med så mycket som möjligt på helgen, för att sedan börja om igen. Om jag tittar tillbaka idag så var mitt problem just det där med passion. Det som fick mig att blomma upp på arbetet var när jag fick vara med och utveckla människor och organisationer, då hamnade jag lätt i ett flow. Tyvärr var det en allt för liten del av mitt dagliga arbete om ens dagligt. 

En annan sak som jag tar med mig av den erfarenheten är att hitta sig själv är inte på något sätt lätt när man lever ett liv med en fullbokad kalender. När skall man då reflektera? Det är ganska vanligt att man bara kör på i dagens samhälle, och skulle man någon gång få lite tid över ja, vad gör man då? Sätter sig framför TVn, spelar datorspel eller något annat som dövar ens inre. Inget bra sätt om man vill finna harmoni med sig själv och sina värderingar. Gå ut och promenera, sätt dig ned i en go fotölj stäng av alla ljud och bara sitt. Jag lovar det kan vara jätte jobbigt att bara sitta still och inte göra någonting, det kryper i hela kroppen om man har mycket omkring sig. Med träning så kommer det att gå bättre och bättre. Genom att ge sig själv den tiden kommer man också att finna sin inre röst och sin passion. 

Jag har landat i mina värderingar och min passion. Bara genom att läsa alla inlägg i den här bloggen så kan man se var min passion ligger. Det är där jag är idag, det var dit jag ville komma, och jag skulle aldrig kunna vända tillbaka till det liv som jag levde tidigare. Det som är en av de bästa sakerna och kanske helt logiskt, men ändå lite förvånande är den uthållighet som man får när man är klar över vad man vill. Att saker inte alltid flyter och ibland till och med går emot är inte någon stor sak längre det är bara en eller flera omständigheter som skall hanteras. 

Slutligen så vill jag här ge dig rådet att ta dig tid för dig själv fundera över vad du vill så att d är klar över det när det är dags att sätta mål. Du behöver hitta din passion för att kunna sätta upp dina mål. Om du inte har ett inre driv att nå dina mål då kan du lika gärna göra något annat av din tid. Så upptäck dig själv, om du nu redan har gjort det så syns vi i nästa inlägg där jag kommer att skriva om mål. Nedan har jag länkat till några andra inlägg som jag skrivit på temat värderingar/passion eller där det är en del av det.

 

Ha det nu bra du är viktigast av allt !

 

Förvirrad på en högre nivå

På samma våglängd

Tidigare inlägg i denna serien

 1. Inledning
 2. Värderingar
 3. Mål 
 4. Tro 
 5. Attityd
 6. Handling
 7. Feedback
 8. Resultat
 9. Summering

8 svar till “Resan till framgång – Värderingar

 1. Om jag fick så mycket pengar skulle jag bli skuldfri, se till att min familj blev skuldfri. Skänka en del och spendera en del:D

 2. blackrope

  Hej Cammi!

  Ja det låter som en bra plan och sedan då? 😉

  Peter

 3. Ping: Resan till framgång – Mål « Blackrope’s Blog

 4. Ping: Resan till framgång – Mål « Blackrope’s Blog

 5. Ping: Resan till framgång – Attityd « Blackrope’s Blog

 6. Ping: Resan till framgång – Handling « Blackrope’s Blog

 7. Ping: Resan till framgång – Resultat « Blackrope’s Blog

 8. Ping: Resan till framgång – Summering « Blackrope’s Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s