Resan till framgång – Inledning

 

Jag vaknade en natt för ett tag sedan och kände mig som en tecknad film där man ser en glödlampa som lyser ovanför huvudet. Skenet var så starkt så det gick inteResan till framgång - Inledning att somna om, det var bara att kliva upp och sätta sig ned och skriva ned allt som fanns i huvudet. Det är märkligt vad som händer i kroppen vid sådana tillfällen, allt 

bara flyter, tröttheten är som bortblåst och tiden finns inte, ett ord som nirvana  känns som det ligger nära till hands. Vad var då då som hade hänt? Jo jag fick idén till det som jag kallar för ”Resan till framgång” jag hittade en struktur som jag kom på att jag själv hade använt mig av för att nå de resultat som jag ville ha i mitt liv. 

Egentligen är det inga nyheter och det finns säkert någon som kommer att hävda att det är redan gjort osv. Grunden är hämtad från Anthony Robbins med lite variationer och sedan är det en stor mängd  NLP. Jag letade i många år efter en nyckel för att hitta andra resultat i mitt liv. Ett oändligt antal böcker i personlig utveckling med förhoppning att någon skulle ha knäckt koden, att det fanns en manual för hur man gör för att bli framgångsrik och leva det liv man vill leva. Någon manual hittade jag inte och på många sätt så ökade min frustration snarare än minskade. Jag hittade massor med olika modeller, tester och tips men inget ville riktigt fästa i mig. 

Det är först nu många år senare som jag inser att det var på det här sättet som jag kommer att skriva om i denna serie som funkade för mig, och jag har gjort det i den ordningen utan att titta på någon manual. Koden är knäckt i efterhand så att säga. Idag lever jag det liv som jag sökte i alla böcker för många år sedan. Om det är någon som tror att jag går omkring på små moln och att allt bara flyter bara för att jag har hittat hem, så måste jag nog göra dig besviken. Utmaningarna står som spön i backen och det har varit stunder när det har varit väldigt tufft och jag har varit på väg att ge upp. Den stora skillnaden som jag upplever är främst 2 saker. Det ena är att jag har klargjort för mig vad jag vill, det finns inte ett enda tvivel i mitt huvud om vart jag är på väg. Det andra är hur jag har förändrat mitt sätt att se på min verklighet. Jag är ledare i mitt egna liv det är upp till mig vad jag gör av saker som händer och hur jag reagerar på det. Som resultat av detta så är jag mycket mer harmonisk än vad jag kan komma ihåg att jag någonsin varit. 

 En kompis som läser min blogg frågade mig igår vad som flugit i mig nu? Varför skall du slänga upp detta på din blogg? Ja, varför inte? frågade jag. Om det nu finns någon därute som precis som jag gjort söker efter ett sätt att förändra sitt liv, då kanske det kan hjälpa med att läsa den här serien. Om man trivs där man är ja då kanske man kan få några minuter med lite eftertanke och avstämning, vad vet jag? det är ju upp till var och en. 

Som avslutning vill jag också påpeka att många människor är nöjda med vad dom är eller gör och trivs med sina liv och i mina ögon är det människor som är framgångsrika. Att leva ett framgångsrikt liv är att leva ett liv som man vill leva, där man är ledare i sitt liv och står vid rodret och lägger ut sin egen kurs utan att påverkas av vad omvärlden lägger för värderingar på det.

På onsdag kommer jag att skriva första delen som heter värderingar om du vill följa med i serien ta en funderare på vad du har för värderingar och hur dom styr dig, jag lovar att det har en stor betydelse för hur du gör dina val i livet. 

Tills på onsdag ha det super bra! 

Peter

13 svar till “Resan till framgång – Inledning

 1. Ska bli spännande att följa denna serie….

  Många som jag har pratat med har just uttryckt önskan ”att leda sitt eget liv, styra över sin egen tid osv” Många känner nog i dag att man mer eller mindre behöver bli egen företagare för att uppnå detta. Företag som anpassar sig efter medarbetares önskan ”att leda sig sjäv” tror jag har mycket att hämta…

 2. blackrope

  Hej Kicki!

  Ja, du det där med att företagen anpassar sig till medarbetarnas önskan är en svår nöt att knäcka. jag tror att det är lite beroende på bransch också. Helt klart är dock att man behöver flytta fokus från att göra sina timmar till att få jobbet gjort oavsett tid.

  Som du säger så är jag övertygad om att företag som kan skapa en kultur där medarbetarna får ”leda sig själva” och man ser till att det finns verktyg och stöd för att göra det, som tex. coaching.

  Ha det gott
  Peter

 3. Spännande! Ser fram emot att se på din ”resa”.

 4. Ping: Resan till framgång - Värderingar « Blackrope’s Blog

 5. blackrope

  Hej Alexandra

  Ja vi får se vad du tycker… Tack för att du följer resan även om den
  inte är till Hawaii. 🙂

  Peter

 6. Ping: Resan till framgång – Mål « Blackrope’s Blog

 7. Ska bli kul och spännande att följa!

  BTW: kan ju inte låta bli att nämna att jag ska på UPW med Anthony Robbins i Rom i september!!
  Tycker själv att det är ganska coolt;-)!

  /Jeppe

 8. blackrope

  Jeppe

  Måste motvilligt erkänna att jag är duktigt avis på dig. Ryktet säger att det kommer att vara hans sista framträdande i Europa. Du måste berätta allt när du kommer hem. Kör en Flashbacks från UTW Rome på bloggen. Jag tror att det kommer att vara en fantastisk upplevelse. Grattis!

  Peter

 9. Ping: Resan till framgång – Tro « Blackrope’s Blog

 10. Ping: Resan till framgång – Attityd « Blackrope’s Blog

 11. Ping: Resan till framgång – Handling « Blackrope’s Blog

 12. Ping: Resan till framgång – Resultat « Blackrope’s Blog

 13. Ping: Resan till framgång – Summering « Blackrope’s Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s