På samma våglängd!

Har du tänkt på att du finns i flera olika grupp sammanhang? Det kan vara i en idrottsklubb, arbete, förening, vänner, släkt eller egentligen vilken gruppering som helst. broken1Har du någon gång funderat på hur det påverkar dig? Vilka värderingar tar du med dig in i gruppen? och vilka får du med dig? Är du nöjd med dom? Eller är det så att du gör det för att du alltid har gjort det, eller att du inte kan lämna gruppen av olika anlednigar. (kan vara svårt att läman en släkt). 

Jag har idag tagit ett beslut om att lämna en grupp som jag inte känner delar mina visioner, mål och värderingar. Det kommer alldeles säkert att skapa problem för gruppen, och alla kommer inte att krama mig för att önska mig lycka till. Tvärtom så är jag säker på att det kommer att bli en del gnissel och en eller annan bitsk kommentar. Men! Jag ställde mig en fråga som jag kände var så avgörande att jag bara bestämde mig för att här skall jag inte vara. Frågan var: Vad får jag ut av det här? När jag hade funderat ett tag på detta så kom jag fram till att jag upplever att jag ger betydligt mer än jag får. Då menar jag inte att jag gör det för att jag skall få något tillbaka. I det här fallet är jag beredd att slita hur mycket som helst för att gruppen skall nå sina mål, problemet är bara det, att alla är inte på samma våglängd. Det är bara att inse att vi har olika syn och värderingar som på ett så väsentligt sätt skiljer sig från varandra att det helt enkelt inte är någon idé att försöka få ihop det. Vissa människor väljer att se fel och brister och klaga på andra utan att själv bidra. 

Detta svider i mig lite eftersom jag är övertygad om att vi kunde uträttat underverk om vi alla gått åt samma håll. Det är aldrig enkelt att fatta sådana här beslut men det finns en sak som jag lärt mig genom åren och det är att om jag inte är sann mot mig själv så kommer jag inte vara det mot någon annan heller, och det är viktigt för mig.

Efter en snabb enkät med ett par människor i min omgivning så upptäckte jag att det är inte helt ovanligt att man lever och verkar i sammanhang eller grupper som man själv inte riktigt är bekväm med. Om man nu är genomsnittet av dom människorna man umgås med hur påverkar det då ens person om man är där man inte vill vara? Inte så bra skulle jag tro. Det är svårt jag vet och ibland har man inte något val, men har man det och inte trivs, var sann mot dig själv och gör något annat. Det tjänar alla på. 

Ha det bäst 

Peter

10 svar till “På samma våglängd!

 1. Precis. Det är intressant med människor individuellt och även olika grupper av dem.
  Bra beslut.

 2. Hej!

  Jisses, va snabb du va:) Här sitter jag och pingar och har redan en kommentar.
  Tack, det är inte helt lätt beslut att ta men magen pockar på uppmärksamheten och då skall man lyssna 🙂
  Kram
  Peter

 3. Ja jag är snabb 🙂 Och ännu en gång håller jag med. Magkänsla är en stark känsla som är värd att lyssna på.
  Jag skippade den förut och brakade in i den beröömda väggen 2002 och jobbade mig ur den under några år. Så nu är jag bra på att lyssna på vad min kropp säger. Har dessutom gått en utbildning vid Huma Nova som var kanon, har alltså gjort en tuff resa i livet.

  Kommer att komma tillbaks hit, intressant blogg.

 4. Ja du har helt rätt i det du skriver, många hänger kvar i föreningar osv, av bara farten, vanan eller vad det månne vara!
  Det är ju så med allt i livet att får man inget ut av det man gör eller befinner sej i, gör man bara av med en vassa energi som man gott och väl kan lägga på mera väsentligare saker här livet!

  Ha en bra Påsk

  Alla är olika men i en förening så bör man väl i allafall vara ense om något, att man har ett mål som alla strävar för,

 5. Hej Anki!

  ja det minsta man kan göra är att bejaka att vi alla är olika, det finns mycket gott som kommer ur att vi är olika. 🙂

  En jätte Glad Påsk på dig med
  Peter

 6. Det som är roligt och lärorikt är att försöka se potentialen i det som hänt! I varje beslut, inträde och lämnande man gör finns så mycket att lära!

  Du kommer forma den gamla gruppen till en ny som är perfekt för dig….tror jag!

  /Jeppe

 7. Jeppe!

  Du är så klok, saknar din blogg. Visst är det så att man tar med sig lärdomar varje gång om man är vaksam på det. Ny grupp i det sammanhanget blir det dock inte, i alla fall inte på ett bra tag 😉

  Peter

 8. Tack Peter, vad du e snäll!
  Får se om jag får inspiration att komma igång igen!
  Tills dess terroriserar jag dig:-)!

  /Jeppe

 9. Terrorisera på!:) Det är alltid välkommet med kloka, glada och finurliga kommentarer det gör mig glad.

 10. Ping: Resan till framgång - Värderingar « Blackrope’s Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s