Du är bättre än du tror!

Jag har alltid varit väldigt duktig på att ge mig själv kritik. Är övertygad om att jag skulle vara en säker dagbok-lusi-sxcmedaljkandidat om det funnits en OS gren som hette självkritik. 🙂 Med åren har jag blivit bättre och då menar jag lite mindre själkritisk men kan fortfarande plocka fram en otrolig inre dialog. När jag distanserar mig så kan jag ibland le och skratta åt mig själv.

Sedan ett antal år tillbaka så har jag börjat skriva dagbok, eller rättare sagt iblandbok. Det blir inte varje dag och inte ens varje vecka. Vissa gånger blir det oftare andra gånger mer sällan. En tydlig trend är att jag skriver när jag inte är riktigt i fas med mig själv, vilket är lite synd för det är oftast stor fokus på det negativa när jag väl skriver. Nu var det ju inte min iblandbok det skulle handla om utan självkritik. MEN det var igår när jag satte mig ned och skrev som det blev tydligt för mig hur fel jag ibland uppfattar mig själv.

Jag gick i helgen med en molande tanke om att jag behöver bli mer produktiv, göra mer för att nå mina mål och som ni säkert förstår så kom tankarna om att jag inte får saker gjort samt att jag borde en massa saker. När jag sedan hade plitat ned vad som har hänt senaste tiden och vad jag faktiskt har åstakommit så blev det väldigt tydligt att jag inte var specielllt rättvis mot mig själv. Listan blev ganska lång och innehöll faktiskt ett par saker som jag kan stryka från mina mål 2009.

Detta är ganska intressant för det händer något när man läser vad man skrivit det blir mer tydligt på något sätt, och man kan se lite mer objektivt på sig själv. En tanke som då slog mig och som jag kände att jag ville dela med mig av här är – Jag är inte unik på det sättet vi är alla lika varandra och om jag har detta problemet så är jag övertygad om att det finns fler som delar det. Till er vill jag bara säga att

Du är bättre än du tror !!!

Kram

Peter

2 svar till “Du är bättre än du tror!

  1. Tack för ett bra inlägg!

  2. Tack Sofia! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s