Ge och du skall få

Tänk vilken kraft det finns i att ge. Då menar jag att ge utan att förvänta sig något tillbaka, jag fick en stor gåva av en nära vän för någon vecka sedan, som värmde ändågive-awayin själen. Stor för mig, kanske inte lika stor för min vän men ändå av betydande dignitet. Detta inspirerade mig när jag några dagar senare hamnade i ett läge där jag kunde hjälpa en medmänniska som behövde hjälp jag vet inte om jag hade gjort det jag gjorde helt förutsättningslöst om jag inte hade fått den gåva jag fick tidigare, troligen men inte säkert. Det är därför jag tänkte jag skulle skriva lite om det här för att inspirera er andra att ge till varandra utan att förvänta sig något tillbaka. Vänliga handligar föder vänliga handlingar och utan att låta allt för högtravande så tror jag att vi kan förändra rätt mycket i denna världen genom att bry oss om varandra och ge. 

Om man tittar på samhället som det ser ut så anser jag, och det är min högst personliga åsikt, att det har blivit lite kallt oss människor emellan. Min upplevlse är att det är svårt att få någon hjälp om personer inte ser någon direkt egen vinning i det, då menar jag främmande människor. Vänner har förhoppningsvis ett annat förhållningssätt till varandra. 🙂 Men varför är det så? Vad är det som har hänt? Jag vet efter att jag haft ett antal samtal med min gammel mormor när hon levede att i början, mitten på 1900 – talet så var det inte så hårt klimat som det är idag. Eller ens på slutet på 80-talet som var hennes sista årtionde. 

Så min uppmaning till er alla är ge så mycket du kan till så många du kan så kommer du att få. Om du ger till person A så kanske du får från person B och så vidare. huvudsaken är att man ger när man ger utan att förvänta sig något i retur. jag kan lova att jag är lite hög fortfarande på mitt givande i veckan, hög för att personen i fråga blev så himla glad och uppskattde det så mycket, och att jag fick förmånen att hjälpa till. Skicka gärna en kommentar om vad ni anser om detta. Har det blivit kallare eller är jag ute och cyklar? 

Ge och du skall få !!!

Ha dt bäst alla 

Kram 

Peter

10 svar till “Ge och du skall få

 1. Hej,

  Så rätt.
  Jag tror man kan bygga broar med vänlighet 🙂

 2. Jepp, det är jag övertygad om 🙂

  Tack för att du tittade in 😉
  Peter

 3. Hej här ges och tas det. Du gav en cyberkram och här får du en tillbaka.
  Det är sådant här som ger energi och just nu behöver jag fylla på då det är mycket tråkigheter som hänt…
  Tack för att du finns och sprider värme och energi.
  passar rätt bra ihop med ditt inlägg 🙂
  Kramis

 4. Bra inlägg! Jag tror att många förknippar ”att ge” med att ge bort fysiska saker eller pengar(vilket man iochförsig också kan göra), men jag tror att det är när man ger kärlek, omtanke och medkänsla som det händer saker! Och precis som du skriver så kommer man att få, eller rättare sagt, kommer man att ha oändligt mycket kärlek, omtanke och medkänsla själv……..hur kan man annars ge bort det?

  Det härliga är att det finns obegränsat av den varan!

  /Jeppe

 5. Alexandra Telluselle

  Absolut! Tyvärr upplever jag också Sverige som väldigt kallt och ”snålt”, speciellt när jag kom hem från Hawaii 2005 och tydligt kunde se kontrasten. Där är nämligen hela samhället medvetet uppbyggt på att ge… 🙂

 6. Lena

  Tack, tack och tack 🙂 Det värmer när man hör att man inspirerar andra.

  Kram Peter

  Jeppe

  Lika klok som vanligt, skall du verkligen inte skriva mer på din blogg? Vi behöver dina tankar.

  Alexandra
  kan tänka mig att det var en kontrast, jag har dock bestämt mig för att jag skall försök att ge och skapa värme och energi och hoppas på att andra hänger på.

  Kram till er alla
  Peter

 7. Har du sett filmen Pay it forward?
  Om inte, så rekommenderar jag varmt att se den. Den handlar om just detta. Att ge vidare utan att förvänta sig något tillbaks. Att ge av kärlek och värme till någon annan. Jag har också varit med om för flera år sedan en kvinna jag mötte som när jag ville betala henne för hennes tjänst sa: Ge vidare i stället till någon som behöver någon gång.

  Jag tänker ofta på hennes ord och hoppas jag gett vidare i min tur.

 8. blackrope

  Hej Judith!
  Den skall jag leta upp genast, det låter som en film i min smak 🙂 Vilken underbar liten historia med kvinnan, jag bara älskar sådana. Tack för att du delade med dig av den. 🙂

  Peter

 9. Filmen är även verklighetsbaserad.

  I min stad har vi även ett litet fik som är helt underbart mysigt och där betalade en man en gång extra till en för honom okänd som inte hade pengar till kaffet. Och nu finns en skylt om att fortsätta ge vidare även detta.

  Så det finns kärlek i vår värld men ibland får man leta efter den och verkligen hålla korpgluggarna öppna.

  Önskar dig en helt underbar dag

 10. Ping: Glad, pumpad och peppad « Blackrope’s Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s