Klok eller bara gammal?

Ibland händer saker i livet som gör att man stannar upp tänker, vad har hänt nu? har jag utvecklats? 

För ett par dagar sedan blev jag uppringd av en person som undrade om han fick bolla ett par saker med mig. Saken är den att personen i fråga finns i ett sammanhang wisedär jag inte längre är verksam och jag känner knappt personen i fråga (vi vet vilka vi är) . Nyfiken som man är så svarade jag lite så där tveksamt men ändå  – Ja det går väl bra… Sedan fick jag en problem bild uppmålad för mig och olika tänkbara lösningar. Efter ett par frågor för att försäkra mig om att jag uppfattat saken rätt svarade jag helt sanningsenligt vad jag tyckte och vilka lösningar jag tyckte var bäst. Personen blev uppenbart nöjd med mitt svar och ville snabbt avsluta samtalet. Eftersom jag var lite förvånad över varför jag blivit uppringd så var jag snabb med att fråga varför han ringde mig i detta ärende, och framför allt eftersom beslutet var av en sådan dignitet. (det var inget lätt beslut han skulle ta det vill jag lova).

Då svarar han – Jag tycker du har en sund och klok inställning och jag kände att du var rätt man att fråga om råd.

Efter att vi lagt på satt jag och tittade tomt ut i luften och undrade vad detta kom ifrån? Är det så att jag har utvecklats och gått och blivit klok? Är det för att jag börjar bli gammal? Jag menar 43 år skojar man ju inte bort eller hur 😉  När har han fått den uppfattningen om mig? 

Nu har jag funderat ett par dagar och det känns som det är min tur att ringa honom och få svar på mina frågor, om inte annat så skulle det vara kul och höra vad det hela landade i till slut. 

Min insikt som jag fick från den här historien och som jag vill dela med mig är att man skall tänka på att även om man inte pratar direkt med alla människor så kan man inte alltid vara säker på att det inte finns folk som hör vad man säger. Tänk om jag hade snackat en massa ”goja” när den här personen smög omkring och undrade vad jag pratade om. När jag nu funderar på det så lyssnar jag själv på vad andra säger även om jag inte är med i samtalet direkt. Detta kan ju få förödande konskvenser om man säger fel saker när fel öron är på plats. Usch, det vill jag inte tänka på 🙂 

Så mitt råd är var vaksam på vad din tunga gör, och var den gör det 😉

4 svar till “Klok eller bara gammal?

 1. Kloka ord. Ibland har man nog lite dålig självinsikt bara. Häromveckan sa en kvinna i stallet till mig att det var så skönt att ha mig omkring eftersom jag har sådan koll på allt.
  Jag såg ut som ett frågetecken. Koll, jag? Jag som knappt vet vad som är fram och bak på mig själv. Men sen när jag tänkte efter så insåg jag ju att när det kommer till stallet så har jag verkligen stenkoll på allt där. Här hemma däremot är jag som en virrhöna.

  Hoppas du får en bra dag.

 2. Hehe!:) Ja visst är det fantastiskt att man har så dålig koll på sig själv, men det är bra att vi har människor runt om oss som påminner om vår egen storhet. Jag tror också att om man hela tiden har ett mål att förbättra sig så glömmer man lätt bort att man faktiskt utvecklar sig.

  Hoppas du får en ännu bättre dag 😉
  Peter

 3. Hej Peter!
  Håller med föregående, kloka ord. Jag är inne det stadiet också just nu. Det här med att ha dålig koll på sig själv, det är så jäkla lätt att snöa in på gammalt, men så visar omgivningen på vad jag faktiskt kan. Det känns som att jag just nu tappat allt, men jag är också medveten om vad kan. Tex när människor ber mig om råd. Då får jag en aha-känsla som kommer tillbaka.
  Det måste kännas gott efter det samtalet du hade, att han ingav dig ett förtroende, fastän ni inte umgås och du fick bra respons av dina förslag.
  Du är så klok Peter! Och du skriver så naturligt utan att trassla in dig i något 🙂
  Många kramar till dig och jag är glad över att jag får ta del i dina funderingar och utvecklingar
  Ps. Jag hade gärna velat ha dig som chef på en arbetsplats

 4. Man tackar!!
  Du fick mig att rodna med dina kommentarer där på slutet. 🙂

  Jag, tror som du nämner att man skall nog spegla sig i omgivningen med jämna mellanrum för att stämma av sin egen utveckling. Lite som jag skrev i den tidigare kommentaren. Vad kul det är ändå med alla denna utveckling. 🙂

  Kram
  Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s