Magkänsla

Många gånger i mitt liv har jag resonerat med mitt förnuft och magkänsla. Ibland är det förnuftet som segrar och ibland magen. Oftast om jag skall var ärlig så är det missingpuzzlenog förnuftet som har fått bestämma. Det är ju det mest fönuftiga eller hur 🙂 kan man rent logisk resonera sig fram till något så brukar man väja det, vilket jag är övertygad om är ganska vanligt. Hur är det med utkomst av det hela då? Ja, i mitt fall kan jag nog säga att min magkänsla vinner oftast, inte alltid men oftast mot ett rent logisk resonemang. det har visat sig allt för många gånger att jag står där med resultatet av mitt logiska beslutstagande och tänkt att, varför lyssnade jag inte på min magkänsla? 

Detta är en sak som jag sedan ett par år tillbaka bestämde mig för att medvetet jobba på. Lyssna på din känsla Peter får jag säga till mig i tid och otid. Det har blivit myvket bättre och jag har fattat en del mycket avgörande beslut under förra året baserade på min känsla och inte på logik. Nu skall jag ärligt erkänna att det har inte i alla fallen gjort mitt liv enklare utan tvärtom det har skapat en del besvärligheter på min resa. MEN det som är så skönt med det är att jag mår bättre, jag känner att beslutet är mitt, det är grundat från mig och ingen annan eller annat. Det tror jag är en av de avgörande effekterna att logiken inte alltid resonerar från mig utan väger in för mycket omvärld medan min mage utgår från mig och inget annat. 

Jag står nu inför ett hyfsat stort beslut där min logik säger mig att att jag skall göra en sak medans min mage säger en annan. Jag har gått och velat fram och tillbaka ett par dagar och vägt det ena mot det andra men inatt bestämde jag mig för att känslan i magen är den jag skall gå på. Inte för att jag egentligen kan se några fördelar med det, snarare är det nog så att jag skapar mig lite mer bekymmer, ändå är känslan att det kommer att vara värt det i det långa loppet. 

Hur känner ni andra? Kan ni känna igen er i resonemanget, eller är jag ute och cyklar? 

Skön lördag på er alla!

Peter

10 svar till “Magkänsla

 1. Jag tycker du är rätt ute. Magkänslan är den som till 99% är säker. Det jag varit med om mycket är att jag släppt magkänslan för att förnuftet har fått styra, men förnuftet i mitt fall har styrts av andra. Hur andra ser på saker och ting. Istället för att lyssna till sig själv så har mitt förnuft sagt/gjort saker som andra tycker och anser är rätt, När jag började lita på min magkänslan så ökade min tilltro att jag väljer rätt saker.
  Förnuft är bra att ha men jag kan känna att det är lite mer generellt på hur vi ser på våra val. Förnuft är ett mer allmänt ord, där vi oftast tycker och tänker lika.
  öh, det blev nog lite tilltrasslat nu, men magkänslan är den äkta känslan inför ett val….tycker jag…
  Kram på dig från en velig en 🙂

 2. blackrope

  🙂 Nä, det var inte rörigt. Och det var svar på tal 2-0 till magkänslan kan man säga.
  Kram!

 3. Jag tycker magkänslan är viktig, den bestämmer oftast vilken riktning jag ska gå, men sedan är det nog logiken som planerar hur jag tar mig dit. Så magkänsla och förnuft går för mig lite hand i hand.

 4. Hej Annelie !
  Det ligger något i det du säger kloka ord.
  Ha det gott
  Peter

 5. svenstures

  Hej Peter,
  Jag håller nästan med Lena, förutom att jag tycker man ska lita på magkänslan till 100%! De logiska tankarna härkommer nästan alltid från andra eller vad man tror att andra ska tycka eller tro!

  Som du själv konstaterar så kan magkänslan vara jobbig men känns alltid i slutändan rätt!

  Kör på!
  /Jeppe

 6. svenstures

  Insåg just att jag loggat in som mitt pop´n´roll alias;-) Välkommen in där också om du har barn i rätt ålder;-) http://www.svenstures.se

  /Jeppe

 7. Hehe, 🙂 svenstures minsann, ja där ser man mina barn är nog lite för gamla. 😉 Håller med dig om det där med att magkänslan skall litas på till 100% men det är svårt att leva efter, rätt men svårt.

  Ha det gott
  Peter

 8. Hur väl stämmer magkänslor. Kan man känna på sig att saker inte stämmer fastän de verkar stämma?

 9. Hur väl stämmer magkänslor. Visst, man kanske kan lita på magkänslan när man gör val, men kan man även känna på sig och ha magkänslor om att saker inte stämmer eller är si och så, fastän de verkar stämma?

 10. Hej Putte!
  Ja, det är min erfarenhet att magen talar om för mig att något inte är rätt även om det på ”papper” eller helt logiskt kan tyckas vara rätt. Det är nog det som man med tiden kan kalla rutin eller erfarenhet. Det kan vara så att man läser in andra signaler än det som är rent logiskt.

  Ha det gott
  Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s