Jag är framgångscoach! Vill du bli framgånsrik?

Vad är framgång? har du någon gång funderat på det? Vi har en mängd framgångsrika personer runt om oss i vårt dagliga liv, dom finns på tv, radio, tidningar, youtube ja över allt. Dom heter Madonna, Bill Gates, Wathumbs-uprren Buffet, Barrack Obama, Zlatan, Peter Forsberg, Fredrik Reinfeldt ja listan kan göras lång. Vi läser om dom, vi pratar om dom, vi ondgör oss över dom, vi avundas dom, vi kommenterar vad dom gör, vad dom inte gör. Men vad är det som gör dom framgångsrika?  Det är ju inte det faktum att dom figurerar i media som gör dom framgångsrika, det gör dom bara kända. Framgångsrik är inte lika med kändis. Eller hur? 

Vill du bli framgångsrik? Är du framgångsrik? Ja då hamnar vi raskt tillbaka till början i detta inlägg, vad är framgång? 

Framgång för mig är en person som lever och verkar till 100% med en sysselsättning eller lever ett liv som de själva har valt. De gör det som är deras innersta önskning, deras innersta passion. Ta Peter Forsberg som exempel, hur många hade kämpat på och gjort comeback efter att i så många år kämpat med en så besvärlig skada? Var nu ärliga, händer upp ni som hade gjort det? Nu är det svårt att se era händer där jag sitter men om man skall våga sig på en gissning så är jag övertygad om att såvida ni inte brinner för att spela ishockey så hade ni lagt av för längesedan. Speciellt om ni hade haft Forsbergs alla pengar det är ju inte så att han behöver spela hockey för att få mat på bordet precis. Men här kommer en mycket viktigt sak som man skall tänka på vad gäller framgång, och den gäller alla framgångsrika personer. Han spelar hockey för att det är det roligaste, viktigaste, bästa, härligaste, mest fantastiska i denna värld. Han brinner för sin hockey. det var den lusten och det drivet som gjorde att han tjänade en massa pengar, för pengarna är inte det som drev honom från början. 

Jag kan ta andra exempel på namn som jag nämnt här ovan och komma fram till samma resultat, framgångsrika personer har ett driv, en inre kraft, en passion. Det handlar inte om pengar. Jag känner en man som anser sig vara mycket framgångsrik, en underbar människa som lever och gör det som han brinner för. Han jobbar ideellt i en förening och tjänar inte en spänn på det han gör men han är grymt duktig, alltid glad och tycker livet är fantastiskt. 

Så hur gör man då? Det finns säkert många tips och knep som man kan ta till. Här kommer ett från Tony Robbins en annan mycket framgångsrik människa. 

1.Passion –  Skaffa dig en passion detta är en förutsättning för att lyckas i att bli framgångsrik

2. Tro – En egenskap som framgångsrika människor har är att de har en orubblig tro på det som de gör

3. Strategi – Organisera din framgång lägg upp en plan för hur du skall nå ditt mål

4. Värde – Vad är viktigast i ditt liv? Vad har du för värderingar? Finns det konflikter? 

5. Energi – Har man ingen energi så händer ingenting, Hur skapar man enegergi? Mat och motion är 2 enkla sätt att skapa energi. 

6. Tillsammans – Det finns inget som är så viktigt för oss människor som att vara tillsammans, att vara framgånsrik och vara ensam är inte så kul. 

7. Kommunikation – Hur vi komminucerar med andra är grunden till allt. Lär dig konsten att komminucera

Ha det bäst! 

Peter

7 svar till “Jag är framgångscoach! Vill du bli framgånsrik?

 1. Ping: Jag är framgångscoach! Vill du bli framgånsrik? | Zlatan Ibrahimovic Fansite

 2. Jag håller med om din definition av framgång men frågan är om vi tillåter och hjälper varandra till detta här i Sverige? Möjliggör samhället eller bromsar det? Trevligt med bild på dig; hej!

 3. Ja, du… jag tor att vi göder kändis ”hypen” ganska bra, och glömmer bort människans åstakommanden bakom.

  Ha det gott
  Peter

 4. Ping: Vänner! « Blackrope’s Blog

 5. Ping: Avstämning av mål 2009 kvartal 1 « Blackrope’s Blog

 6. Hej,

  Du verkar ha koll på det här med framgång, och det är därför jag hör av mig.

  Mitt namn är Linda Ahlgren. Tillsammans med ett gäng otroligt framgångsrika företagare, jobbar jag och min sambo med ett affärskoncept där vi bygger tillgångar med hjälp av vår egen vardagsekonomi. Tillgångar som kan generera både tid och pengar. Just nu är vi på gång att etablera detta värdlen över och är på jakt efter hungriga människor som skulle vilja vara med att få det här att lyfta nu.
  Mer info om tankesättet hittar du på Robert Kiyosakis sida http://www.richdad.com/

  Ha en toppenkväll

  Med vänliga hälsningar
  Linda Ahlgren
  Görakarriär.se

 7. Hejsan,

  Eller så kan man definiera framgång som Napoleon Hill som:

  ”Ett progressivt förverkligande av ett värdigt mål”.

  Saken är att det är en definition som motiverar till max. Vi kan alltså vara framgångsrika precis när vi själva beslutar oss för det. Det kräver då att målet vi eftersträvar är ”sant” och det kräver att vi bygger dagens handlande på gårdagens kunskaper.

  Kör hårt och lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s