Allting bara är!

appleDenna veckan håller jag på att exprimentera med mig själv. Jag var på en utbildning i personlig utveckling i helgen och fick med mig en tanke om hur man kan hantera sin vardag för att må bättre och leva mer i nuet genom att bara konstatera att saker och ting är. Risken finns att jag strular till min hjärna men det får man ta.(notera att jag la in en värdering i den meningen 😉 )  Ni som läser min blogg har säkert redan listat ut att det är mycket tankar som rör sig i min skalle. 🙂 

Okej, vad går det ut på då? Jo, tanken är den att vi i vårt dagliga liv lägger värderingar i allt som händer och allt vi gör och ofta negativa tankar som att, det där går aldrig, kan det aldrig sluta regna? Varför ringer aldrig Pelle? Är han sur på mig? osv. Den inre dialogen vill alltid värdera saker som händer eller inte händer . Om man istället bara konstaterar att så är det med en skön punkt efteråt, så kan man stilla sitt sinne.

Målet för mig är att finna större harmoni i mitt dagliga liv och minska min stress. 

Jag kan ju meddela att efter att jag inte ens har gjort en full dag så är det inte så lätt. Man märker ganska fort hur den inre dialogen tar fart och en massa tankar och värderingar om saker nästan lever sitt egna liv i mitt huvud. En sorts autopilot som bara kör på. Det roliga är att jag kommer på mig själv med att jag värderar saker eller situationer på ett sätt som jag inte riktigt förstår varför. Tankarna bara kommer…

jag lovar att ge en återrapoortering senare i veckan om hur det går. 

Ha det bäst alla goa blogg läsare 🙂

7 svar till “Allting bara är!

 1. Grymt bra! Ett stort steg som du tagit är att du faktiskt märker att du värderar saker. Lampan är tänd nu är det bara att fortsätta utforska;-)

  /Jeppe

 2. Jepp! Medvetandet är nyckeln till allt! 🙂

 3. Hello!
  Så bra reflektioner! Värderandet kan spöka till det rejält, visst är det häftigt när man kommer på sig att värdera saker och ting. Det är först då man kan börja förändra.
  Meningen som du skrev:
  ”Om man istället bara konstaterar att så är det med en skön punkt efteråt, så kan man stilla sitt sinne.” är så bra!!!
  Ha en bra dag med med massor av aha-tankar 🙂
  Kramar från mig

 4. Ping: Allting bara är i halvtid « Blackrope’s Blog

 5. Du è la go Lena ! Tack! 🙂

 6. Ping: Allting bara är slutsats « Blackrope’s Blog

 7. Ping: Vilket väder vi har… « Blackrope’s Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s