Nuet och framtiden

nu-och-framtidJag har tidigare i veckan skrivit om vikten av att sätta upp klara och tydliga mål för sig själv, nu skall jag ge er en lite mer filosofisk tanke bakom målsättningar. när man nu har satt upp tydliga detaljerad mål som man brutit ned så långt som till klockslag när det skall hända, så är det min övertygelse att man måste lita på sig själv och ”glömma” bort dom. Motsägelsefullt kan tyckas men häng med så skall jag förklara. 

Att varje dag sitta och stirra på sina mål och längta efter att komma dit gör att man glömmer bort det som är viktigast av allt och det är att leva i nuet. Det är nuet som skapar kraft i framtiden. Om man har klart för sig vart man är på väg så måste man lita på att man tar dom riktiga besluten i nuet för att nå sina mål. Det är min övertygelse att man många gånger strukturerar sönder sin tillvaro och på så sätt och missar många insikter på vägen. 

Därför skriver man ned sina mål i detalj och plockar fram dom med jämna mellanrum tex. en gång i veckan men mellan avstämmningarna så lever och verkar man där man är. Det är ju så att vägen till ett mål är inte alltid helt rak, och det kan ibland vara en krokig väg som man tvingas ta. Det finns ett citat som jag tyvärr inte kommer ihåg vem som myntat som har hjälpt mig många gånger när jag känner att målen är långt borta och saker inte flyter på som jag vill och det är 

Den som aldrig går vilse finner inte heller några nya vägar. 

Nya idéer, tankar, kreativitet och känslor har svårt att födas i en allt för strukturerad tillvaro, det finns helt enkelt ingen plats. I dålig jord växer inga vackra blommor men ogräs bryr sig inte.


3 svar till “Nuet och framtiden

  1. Bra tankar du har. Ett annat uttryck som jag tycker känns viktigt här är ”var dej själv, alla andra är redan upptagna”, tänkvärt.

  2. Ja det är en underbar kommentar och så sann. 🙂

  3. Ping: Resan till framgång – Mål « Blackrope’s Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s