Sann frihet är att göra det man är ämnad att göra

Satt igår och funderade på vad rubriken betyder, känner jag människor som är fria i sitt liv? Vad innebär det att vara fri i sitt liv och göra det man är ämnad att göra?  I en värld som snurrar allt snabbare så är det lätt att tappa bort sitt eget focus, jag vet att jag har gjort det många gånger. Man travar på utan att egentligen fundera på vad man gör och framför allt varför man gör det man gör? Ja det är klart att i slutändan gör man väl allt för man behöver äta och ha någonstans att bo men är det egentligen meningsfullt för mig att göra det jag gör? Kan jag göra något annat och få samma resultat?

Jag har tillbringat större delan av mitt liv där jag har tagit tillvara på tillfällen som dykt upp, utan att egentligen medvetet styra mig mot något mål. Det har varit en mycket framgångsrik taktik och det har gått jättebra för mig i mitt yrkesliv. MEN sedan några år tillbaka började en gnagande känsla av meningslöshet och frågor som Varför gör jag det här? Vill jag göra det här? Vad ger detta mig? och den frågan som gjorde ondast. Är jag ämnad att göra detta? Och då kommer vi tillbaka till frågorna som jag började den här texten med. jag började fundera på om jag kände någon som gör det dom brinner för, och det visade sig att det fanns några i min bekanstskapskrets.

Vad skiljer då deras förhållningssätt till livet jämfört med mitt?

Efter en del samtal och spaningar så kom jag fram till en sak som skilde oss åt, och det var väldigt tydligt. Dom gör det dom gör för att dom älskar att göra det. Jag gjorde det jag gjorde för att jag behövde tjäna pengar. Det som är intressant med den spaningen är att dom tjänar mer pengar än vad jag gjorde men det var inte så viktigt för dom, det är viktigare att leva och verka i det dom brinner för.  Det finns två mycket kända personer som man kan använda som exempel här så slipper jag hänga ut mina vänner vilket dom säkert uppskattar.

Madonna och Bill Gates. Ingen av dom satte sig ned och tänkte hur skall jag tjäna massor med pengar. Nä, dom gör det dom gör för att dom brinnner för det. Fundera på det en stund, att dom har tjänat vansinniga summor pengar är en biprodukt av det dom älskar att göra. Tänkvärt eller hur? För att avsluta ett betydligt längre inlägg än jag hade tänkt så vill jag tipsa om att fundera på vad du brinner för och försöka se till att göra detta. Jag har lagt till en liten övning på tips från coachen som man kan ta till hjälp om man vill jobba med detta själv.

Ha det bäst!

4 svar till “Sann frihet är att göra det man är ämnad att göra

  1. Tänkvärda ord som du skriver.

  2. skitbra!
    Dessutom tror jag att bloggandet i sig ökar den personliga utvecklingen.
    Att få sätta ord på tankarna är nyttigt.

  3. Man tackar! 🙂 Ja, ord på tankar är aldrig fel

  4. Ping: Pengar, hur vikitiga är dom? « Blackrope’s Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s